در آستانه سالگرد عملیات طوفان الاقصی و در یادداشتی برای ‌جام جم آنلاین مطرح شد

حمایت از جنایات رژیم صهیونیستی با حق وتو  

یکسال از عملیات طوفان الاقصی می‌گذرد و در این مدت آمریکا‌ نزدیک به ۶۰ قطعنامه مربوط به اسرائیل را وتو کرده است. به همین دلیل باید تاکید کرد که مردم مظلوم و بی‌دفاع غزه و لبنان قربانی خاموشی دولت‌های مدعی دفاع از حقوق بشر شده‌اند.
یکسال از عملیات طوفان الاقصی می‌گذرد و در این مدت آمریکا‌ نزدیک به ۶۰ قطعنامه مربوط به اسرائیل را وتو کرده است. به همین دلیل باید تاکید کرد که مردم مظلوم و بی‌دفاع غزه و لبنان قربانی خاموشی دولت‌های مدعی دفاع از حقوق بشر شده‌اند.
کد خبر: ۱۴۷۵۹۲۵
نویسنده  مرتضی مکی | کارشناس حوزه روابط بین الملل

در سالگرد عملیات طوفان الاقصی باید به ‌ نقش آمریکا در وتو قطعنامه‌های سازمان ملل برای آتش بس در غزه نیز پرداخت‌. آمریکا در طول تاریخ دولت جعلی اسرائیل حمایت‌های همه جانبه و بی‌قید و شرطی را از رژیم صهیونیستی به عمل آورده است.  فقط یک مورد از این حمایت‌ها را می‌توان در چارچوب وتو قطعنامه‌های سازمان ملل مشاهده کرد. از زمان تاسیس سازمان ملل و جنگ جهانی دوم تاکنون بیش از ۸۰ پیش نویس قطعنامه سازمان ملل وتو شده و نکته قابل توجه این است که نزدیک به ۶۰ قطعنامه فقط مربوط به اسرائیل می‌شود و آمریکا همه این قطعنامه‌ها را وتو کرده است.


 این در حالی است که بسیاری از این قطعنامه‌ها حتی در حد ارشاد و درخواست از رژیم صهیونیستی برای توقف تجاوز و جنایت در فلسطین بوده است. اما اسرائیل حتی تحمل همین حداقل فشار سیاسی از سوی سازمان ملل را نداشته است. به همین دلیل آمریکا در چارچوب سیاست‌های یک‌جانبه‌گرایانه از رژیم صهیونیستی این قطعنامه‌ها را وتو کرده است. از زمان آغاز تجاوزات رژیم صهیونیستی به غزه در هفتم اکتبر سال گذشته نیز چند پیش‌نویس قطعنامه علیه رژیم صهیونیستی و برای توقف تجاوزات به نوار غزه از سوی کشور‌های مختلف تهیه شد. اما آمریکایی‌ها باز هم حاضر به اعمال فشار به اسرائیل برای توقف تجاوزات در غزه نشدند و پیش نویس قطعنامه‌ها را وتو کردند.

‌البته ‌در این بین فقط یک مورد بود که آمریکا پس از رایزنی‌های سیاسی گسترده کشور‌ها انجام داد و به این شکل قطعنامه‌ای برای آتش‌بس در غزه تصویب شد. البته این درخواست نیز به صورتی نبود که بخواهد تعهدی را به رژیم صهیونیستی تحمیل کند تا آن‌ها جنایات‌هایشان را در غزه متوقف کنند.

 

بنابراین لازم به تاکید است که سازمان ملل کاملا منفعلانه در قبال جنایت‌های رژیم صهیونیستی در نوار غزه و لبنان برخورد می‌کند و حتی اظهار نگرانی و اظهار تاسف‌های مقامات سازمان ملل به روند تحولات خونین در نوار غزه و لبنان نیز تحمل نمی‌شود. برای نمونه می‌توان به ابراز نگرانی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نسبت به اقدامات رژیم صهیونیستی در لبنان اشاره کرد که مقامات رژیم صهیونیستی حتی در این حد را نیز تحمل نکردند و با بیان اینکه چرا گوترش اقدام قانونی و مشروع ایران را در عملیات وعده صادق ۲ محکوم نکرده است. دبیرکل سازمان ملل را عنصر نامطلوب خواندند و ورود او را به سرزمین‌های اشغالی ممنوع کردند.

در این بین البته لازم به یادآوری است که آمریکا در تامین تسلیحات برای رژیم صهیونیستی نیز نقش دارد. در واقع آمریکا در ۷۶ سال گذشته در خصوص حمایت‌های مالی و تسلیحاتی خود را متعهد به اسرائیل است و در این خصوص حتی می‌توان چندین کتاب نوشت که چگونه آمریکا در تثبیت و پایداری رژیم اشغالگر قدس در سرزمین‌های اشغالی نقش تعیین کننده‌ای داشته است.

بنابراین نقش آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی‌ در یکسال گذشته به خوبی مشهود است و اگر اسرائیل مقداری از سوی آمریکا تحت فشار و قرار می‌گرفت، هرگز تا این حد مرتکب جنایت در غزه و لبنان نمی‌شد. اما انفعال غرب در برابر رژیم صهیونیستی و اطمینان رژیم صهیونیستی از حمایت‌های آمریکا و اروپا سبب شده که آن‌ها بدون هیچ خط قرمزی در غزه و لبنان مرتکب جنایت شوند.

 به عبارت دیگر آمریکا برای توقف این جنایات هیچ گونه چانه زنی سیاسی انجام نمی‌دهد و همین رویکرد کافی است تا ببینم دولت‌های غربی و اروپایی در حمایت از اسرائیل هیچ   خط قرمزی ندارند.

‌ به این ترتیب مردم مظلوم و بی دفاع غزه و لبنان قربانی خاموشی دولت‌های مدعی دفاع از حقوق بشر شده‌اند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۱ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها